Biri Biri Var Yureyimin Icinde
Değerli arkadaşlarım, çocukları okutmuşuz, aileleri bin bir türlü çile çekmişler, çocuklarını okula göndermişler, diploma aldırmışlar. Atanmayı bekleyen binlerce öğretmen var. Bunları yetiştirmişiz, öğretmen yapmışız, öğrencilerimiz öğretmen bekliyor, yetiştirdiğimiz öğretmenlerimiz görev bekliyor, bir büyük aşkla, heyecanla kendilerini bu ülkenin çocuklarını yetiştirmek için adamışlar, her birisinin içinde bir Çalı Kuşu yatıyor, bize görev verin, görevimizi yapalım diyorlar, ama yüz binlerce, 200 bine yakın gencimiz öğretmen diplomasını aldığı hâlde tayin bekliyor, tayin edilemediği için görevini yapamaz halde duruyor. Yıllardan beri yılda hem ocakta hem daha sonra ağustosta atamalar yapılırdı, şimdi kaldırdık şubat atamasını, şubatta yapılırdı, kaldırdık dediler binlerce insan hayal kırıklığı içinde yine bize aylarca atanma şansı yok diye büyük bir üzüntünün içine gark edildiler. Tabii bu arada yapılan haksızlıklar, yani yüksek puan aldığı halde atanmasını yaptıramayan çocukların durumu, daha az puanla atamanın yapıldığının birtakım örnekleri, mezun olduğu okula göre, mezun olduğu okul türüne göre öğretmen olma şansını elde eden ve edemeyen öğretmenler ayrımı. Değerli arkadaşlarım, bunlar acı olaylar.
Biri Biri Var Yureyimin Icinde
Yedinci Benlik: Hepiniz bu adama baş kaldırmaktan ne kadar uzaksınız, çünkü her birinizin işlerini yapması için önceden belirlenmiş bir yazgısı var. Ah, oysa ben kendi yazgısı olan sizin gibi miyim? Benim hiçbir şeyim yok, ben hiçbir şey yapmayan, siz hayatı tekrar şekillendirirken sessizlikte oturan, hiçbir zaman hiçbir yerde olmayan benliğim. Baş kaldırması gereken siz misiniz, yoksa ben miyim, komşular?
Yedinci benlik bunları söylediğinde diğer altısı ona acıyarak baktılar, artık başka hiçbir şey söylemediler; ve gece daha koyulaşırken birbiri ardından yeni ve mutlu bir boyun eğmeyle uykuya teslim oldular.
Merhabalar, öncelikle güzel yazınız için teşekkür ederim. Sevgilimle seyahatim olacak ve kuşetlide dört koltuğu da aldık. Fakat birini annemin adına (Yetişkin) birini de kardeşim(Genç) tarifesinden aldık. Herhangi bir sorun olur mu sizce?
Merhaba efendim. Kuşetli almanız daha mantıklı. Odayı tamamen kapatmanız için 4 tane bilet almanız lazım. 4. şahıs istediğiniz birisinin adını soyadını verebilirsiniz. Tabiki tam bilet almak koşuluyla.
merhabalar. ben de birkaç soru sormak istiyorum. bayadır bilet arayışı içindeyim ve bulamıyorum. ve en merak ettiğim sorulardan biri karsta konaklamadan dönebilir miyim. biz arkadas grubumuz olarak bu deneyimi yaşamak istiyoruz fakat karsta ya da herhangibir yerde konaklamak istemiyoruz
Hem kalkış varış biletlerini aynı yerden alıp hem de 13-26 yaş arası olunca tren biletine iki %20 indirim mi oluyor yoksa sadece biri mi geçerli, ayrıca yazdığınız fiyatlar %20 indirim harici mi?
Merhabalar biz 5 arkadas gitmeyi planliyoruz kusetli odada kalalim istiyoruz birine normal bilet alacaz. Bileti nerden nasil alabiliriz internetten satisi varmi ve ne zaman aciliyor mayisin 10 unda gidecez bu gun nisanin 10 u baktik internetten sefer bulunamadi diyir seferler ne zaman acilir . Ne zaman nasil almamiz daha iyi olur bize fikir verirseniz iyi olur
Ayrıca yenilerde bu treni kullanan birisiyle de iletişime geçtim onlar 4 kişi kuşetli vagonlarda gitmişler ama sigara konusunda kapıları açıp içebilirsin en kötü ihtimalle tuvalet penceresini açıp yine içebilirsin demişti. 041b061a72